Geografiya 8-sinf test 1-chorak Nechanchi asrda O’rta Osiyoda temir yo’l qurildi?

Sana21.05.2017
Hajmi12.54 Kb.
Geografiya 8-sinf test 1-chorak

1.Nechanchi asrda O’rta Osiyoda temir yo’l qurildi?

A)XII asr B)XIX asr C)XXII asr D)XXI asrda

2.Neftni qayta ishlash kombinati nechanchi yildan mahsulot bera boshlaydi?

A)1997 yil B)1992yil C)1993yil D)1995yil

3.O’zbekistonda yiliga necha mln tonna neft, gaz qazib chiqarilmoqda?

A)5 mln B)2 mln C)6 mln D)4 mln

4.Bu korxona bir yilda qancha neftni ishlab chiqara oladi?

A)11mln t B)20mln t C)17,5 mln D)18mln t

5.Ko’mir zaxirasi qancha?

A)5mlrd t B)2mlrd t C)3mlrd t D)7mlrd t

6.1950-yilda qaysi kondan ko’mir qazib olinadi?

A)Boysun B)Angren C)Qizilqum D)Sharg’un

7.Sirdaryo IES ning o’zi yiliga qancha elektr beradi?

A)13mlrd kvsoat B)10mlrd kvsoat C)5,6mlrd kvsoat D)5mlrd kvsoat

8.Nechanchi yilda Qo’qonda seeposfart zavodi ishga tushdi?

A)1940y B)1950y C)1945y D)1946y

9.1950-yilda necha ming tonna po’lat eritilgan?

A)100ming t B)119ming t C)180ming t D)200ming t

10.O’zbekistonda mis konlari nechta?

A)15ta B)30ta C)23ta D)25ta

11.O’zbekistonda nechanchi yilda oltin yombisi quyildi?

A)1960y B)1980y C)1967y D)1969y

12.Bitta atom reaktorningichki devoir necha kg oltin bilan qoplanadi.

A)16kg B)20kg C)24kg D)26kg

13.IL rusumli somoliyot qancha odam oladi?

A)67 B)64 C)69 D)70

14.Kimyo va neftsanoati qachon tashkil topgan?

A)1941 B)1950 C)1960 D)1961

15. Respublikamizda qachon o’rmon xo’jaligi barpo etilgan?

A)100mln B)150mln C)180mln D)190mln

16.Mashinasozlik tarmoqlarida qancha kishi mehnat qiladi?

A)200ming kishi B)140ming kishi C)90mingkishi D)100ming kishi

17.Yurtimizda nechta marmar koni topilgan?

A)30ta B)34ta C)40ta D)41ta

18.O’zbekistonda bezak bobtoshlarning umumiy zaxirasi qancha?

A)80mln kub m B)90mln kub C)82mln kub m D)85mln kub m

19.Agro iqlim qanday boylik?...

20.Eng muhim tabiiy resurs nima?...

21. Kimyo sanoati tarkibida…. Salmoqli o’rin egallaydi?

22.Gaz yoqilg’ining qanday turi?

23.Majmua deb nimaga aytiladi?

24. Migratsiya so’zining ma’nosi?

25.O’zbekiston iqtisodiyotini rivojlantirish tamoyillari nechta?

KALITLAR

1B 10A


2A 11D

3D 12A


4A 13B

5B 14A


6B 15A

7A 16D


8D 17B

9B 18D


19.Tugamaydigan tabiiy boylik

20.Suv resursi

21. Mineral o’g’itlar ishlab chiqarish

22.Yoqilg’ining eng arzon turi

23.Ishlab chiqarishni tashkil etishning iqtisodiy samaradorlikka qaratilgan muhim shakli

24.Aholining ko’chib yurishi

25. 5ta tamoyil

Do'stlaringiz bilan baham:

©2018 Учебные документы
Рады что Вы стали частью нашего образовательного сообщества.
?


giperketonemicheskuyu.html

giperlaktacidemicheskaya.html

gipero-giponimicheskaya.html

giperosmolyalnuyu-i.html

giperosmolyarnaya-koma--.html